Κατά την παραγωγική επεξεργασία ο βαμβακόσπορος που προκύπτει προωθείται στο σπορελαιουργείο της εταιρίας και με τη μέθοδο της εκθλίψεως παράγει μπρούτο βαμβακέλαιο & βαμβακόπιττα.
Ο βαμβακόσπορος μεταφέρεται σε μορφή χύδην εντός του σπορελαιουργείου με φορτηγά ανατρεπόμενα οχήματα.
Συγκεντρώνεται σε σιλό με χοάνες από τις οποίες μέσω μεταφορικών κοχλιών αδειάζεται με συνεχόμενη ροή προς τις χοάνες τροφοδοσίας των σπαστήρων.
Αφού αλεστεί από τους σπαστήρες, ώστε να αποκτήσει μικρότερες διαστάσεις, προωθείται για ξήρανση και θερμαίνεται στους 90 βαθμούς Κελσίου σε ξηραντήρια από όπου μέσω της διαδικασίας της ξήρανσης, αποβάλλεται το μεγαλύτερο μέρος της υγρασίας του.
Στη συνέχεια ο ξηραμένος σπόρος εκθλίβεται σε πρέσες - πιεστήρια συνεχούς λειτουργίας από όπου μέσω της συμπίεσης αποβάλλει το περιεχόμενο μπρούτο βαμβακέλαιο.
Το υπόλειμα του σπόρου που απομένει μετά την έκθλιψή του, αποτελεί τη λεγόμενη βαμβακόπιττα η οποία είναι πλούσια σε πρωτεϊνες και φυτικά έλαια και έχει τη μορφή πλακούντα (κέικ).

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
 
Karagiorgos.gr all rights reserved © copyright 2001 Designed and hosted by Vertigo Studios